Мақаланы ұсыну
Қоңырау шалуға тапсырыс беру
Мақаланы ұсыну
Қоңырау шалуға тапсырыс беру
Басты бет Журнал Мақалалар мұрағаты

Техникалық ғылымдар

Журнал номері, №: 2018. № 2

Кәсіпорындағы жабдықты пайдалану, жөндеу және жөндеудің маңызы

Аннотация: Бұл мақала кәсіпорынның дайын өнімінің деңгейін көтеру проблемасын шешуге, сондай-ақ
жабдықты бұзу сияқты өндірістің үзілу қаупін төмендетуге көмектеседі. Төменде осы мәселелерді
жою жолдары мен қызметкерлердің біліктілігін арттырудың маңызды себептері, жабдықты үнемі
тексеріп тұрудың маңыздылығы, сондай-ақ жабдықты уақтылы жөндеуден өткізбеу сияқты
мәселелер талқыланады.

Ферроқорытпа газын пайдалану кезіндегі әктің шығуы және күйдіру ұзақтығы

Аннотация: Андатпа. Әктің шығуын бағалау ферроқорытпа газын пайдаланудың үш нұсқасы үшін
орындалған: газдың физикалық жылуын пайдалану кезінде; газдың химиялық энергиясын пайдалану
және газдан тазартудан кейін реакторды орналастыру кезінде; газдың физикалық жылуы мен
химиялық энергиясын бірлесіп пайдалану кезінде.
Әктің күтілетін шығуын есептеу нәтижесінде әк өндіру үшін ферроқорытпа газын пайдалану
Болат өндірісіндегі әктің тапшылығын толық қамтамасыз ете алады немесе кем дегенде орнын
толтыра алады.
Әктасты ферроқорытпа газбен күйдіру технологиясы газдың қабаттан шығуына сәйкес және
олардың үрлеуаралық кезеңдердің паузаларымен кезектестігін қамтитын Болат балқытумен
синхрондалған цикл түрінде ұсынылады. Теориялық талдау нәтижесінде алынған күйдірудің алдын ала
технологиялық сипаттамалары одан әрі эксперименттік-теориялық зерттеулер үшін қолданылды.

Дәмді-дәмдеуіш өсімдіктердің құрамына, қасиеттеріне сипаттама

Аннотация: Аңдатпа. Мақалада қазіргі танда көп қолданысқа ие дәмді-дәмдеуіш өсімдіктердің негізгі
түрлеріне және дәмдеуіштердің органолептикалық қасиеттеріне сипаттама берілген. Дәмді-дәмдеуіш
өсімдіктердің шетелдік және отандық ғалымдардың ғылыми зерттеу жұмыстарында дәлелденген
емдік және профилактикалық мақсатта организмге әсер ету механизмдері өндірістің әртүрлі
салаларына, әсіресе тағамдық қоспа ретінде оларды қолданудың тиімділігін арттыра түседі.

Торайлардың рационында Клостат пробиотик терін қолдану

Аннотация: Бұл мақалада құрама жемді өндіру кезінде оған құрғақ қоспаны қосу әдісі арқылы Клостат
пробиотигін қолдану қарастырылады. Бұл пробиотик жануарлардың асқазан-ішек жолының
ферменттеріне жоғары төзімділікке, патогенді және шартты патогенді микроорганизмдерге
54 Вестник Инновационного Евразийского университета. 2018. № 2 ISSN 1729-536X
антагонистік белсенділікке ие. Бұл пробиотик ішек микрофлорасын қалыпқа келтіреді, ауыл
шаруашылығы жануарлары ағзасының төзімділігін арттырады. Клостат пробиотигі ас қорыту
процесін жақсартады, бұл енесінен айырған торайдың өз бетінше тамақтануға көшуіне оң әсер етеді.

Салауатты және ауыр бұзау диспепсиясының ішек микрофлорасының жай-күйіне алдын-ала және пробиотикалық препараттардың әсері

Аннотация: Бұл мақалада жаңадан туған сәбилерге арналған ішек микрофлорасының жағдайына алдын-ала
және пробиотиктер әсерін сипаттайды. Балалардың ішектерінде сүт және бифидобактериялардан
басқа E. coli, staphylococcus және streptococcus сияқты шартты патогенді бактериялар бар екендігі
анықталды. Жануарлардың эксперименталдық топтарында алдын-ала және пробиотиктерді
қабылдаған кезде шартты патогенді микрофлораның құрамының төмендеуі міндетті түрде
динамикалық өсуімен байқалды, бұл сүт кезеңінде ішек микробиоценозының қалыптасуына оң әсерін
көрсетеді.

Журнал номері, №: 2018. № 1

Молекулярлы өнімдер технологиясын жасау және шикізаттың физика-биологиялық сипаттамаларын зерттеу

Аннотация: Бұл мақалада ақуызды-майлы эмульсия үшін жануардан алынатын шикізат пен өсімдік
шикізаттардың физика-биологиялық сипаттамалары және «Қалыптағы сығымдалған жылқы еті»
молекулярлы ет өнімдер технологиясы қарастырылған.

Павлодар қаласындағы иттер әр түрлі түқымдары пироплазмоздың таратуы

Аннотация: Мақалада Павлодар қаласында «Жан» ветеринарлық клиникасында жүргізілген зерттеулер
нәтижелері келтірілген. 2013-2017 жылдар аралығындағы кезеңде. Иттердегі 348 жағдай
пироплазмозбен тіркелді – пироплазманың тектес паразиттік органдарының туындаған протозойлы
ауруы. Авторлар жануарлар ауруларының клиникалық симптомдарын, сондай-ақ жұқпалы аурулардың
ағынын сипаттайды.

Функционалдық сусын үшін негізгі шикізатты зерттеу және таңдау

Аннотация: Салауатты өмір салтын қалыптастыру үшін үрдісінің дамуына байланысты функционалдық
тағамдар тұтынушылық сұраныстары жылдан-жылға артып келеді. Сондықтан ішек микрофлорасын
емдеп, қалыпқа келтіретін жоғары қоректік және биологиялық құндылығы бар жаңа өнімдердің
патогенді микроорганизмдердің кең ауқымына қарсы жоғары антагонистикалық белсенділігі бар.

Халықаралық стандарттар негізінде сүт өнімдерінің сапасын мен қауіпсіздігін басқару жүйесін енгізу

Аннотация: Мақалада бүгінгі таңдагы өзекті болып табылатын онім сапасын қадағалау және қауіпсіздігін
қамтамыссыз ету мәселесіне арналган. Автор әлемге әйгілі сапа жүйелерінің үлгілеріне тоқталған.
Сонымен катар мақалада сапа қадағалау жүйесін жоспарлау және енгізу барынсындағы басты
мәселелер көрсетілген.

Сүт кәсіпорнында қаймақ өндіру процесі үшін НАССР принциптерінде сапаны бақылау жүйесін әзірлеу

Аннотация: Мақалада онім сапасын қадағалау және қауіпсіздігін қамтамыссыз ету жолындағы қауіпті
анықтау методикасы туралы айтылған. Сонымен катар, мақалада нақты сүт өнімдерін шығаратын
затуыт өнімі болып табылатын қаймақ өндісрі негізінде жасалған НАССР жүйесінің жоспары
көрсетілген.

1 2 3 4 5 6 7 8